Serowe szaleństwo

Fot.: materiały prasowe
Tydzień temu spróbowałam pyszne francuskie sery Le Rustique. Te sery mają bardzo mocny aromat i wyrazisty smak.

Kocham sery w połączeniu z marmoladą, miodem, gruszką i dobrym winem.

Pomyślałam sobie nad nieco innym podaniem tej smakowitej przystawki niż tylko pokrojonej na desce. I tak, po zjedzeniu sera Le Rustique Camembert Light, powstał mój przepis na "Serowe szaleństwo".

Będziemy potrzebowali:
- ser Le Rustique Camembert Light 250 g
- 2 garście świeżej rukoli
- garść suszonej żurawiny
- 1 gruszkę
- łyżeczkę miodu
- odrobinę oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- szczyptę soli

Z sera Le Rustique Camembert Light wykrawamy środek. Powstaje piękny jadalny talerzyk, do którego wkładamy: rukolę, żurawinę, bardzo cienko pokrojoną gruszkę oraz pokrojony środek sera.

Robimy sos, w którego skład wchodzą: oliwa z oliwek, miód, czosnek, sól. Mieszamy i polewamy nasz jadalny "talerz" razem z sałatką w środku.

Dodatkowo do dekoracji serowego "talerza" proponuję dokroić więcej gruszki, która idealnie się komponuje smakowo z serem Camembert Light marki Le Rustique.
Jadalne talerzyki z serów pięknie się prezentują i są idealną przekąską podczas długich biesiad w gronie rodziny lub przyjaciół.

Smacznego!
Trwa ładowanie komentarzy...